Közéleti borzongások

Közéleti borzongások

Négy hónap múltán

2015. május 29. - nezsu11

fejlec2-a.png

Négy hónap telt el.

Eleinte kelletlenek voltak a gyerekek. Otthon maradtak a barátok. Kaptak mobilt – lett Viber és Whatsup és Skype, lett napi kapcsolat. Pár hét után megjegyezte az egyik, hogy itt az utcán mindeki mosolyog. (Túlzás, csak azok, akikkel beszédbe elegyedik az ember.)

Majd beindult az iskola. Az osztályban mindenki kapott Ipad-et, ujjlenyomattal fizetnek a kantinban, és nem kell iskolatáska, mert a neten van a teljes tananyag. Magolni sem kell – csak gondolkodni. Verset írni. Választást „játszani”, megtapasztalni, amíg az igazi tart. Közben megérkezett a polcuk, az ágyuk, minden kedvenc holmi, amit szerettek. Megnyugodtak, biztonságban érzik magukat, hiszen most 6 körül esténként már együtt van a család.

Az első hazaút előtt megkérdezték, beszélhetnek-e arról otthon, hogy itt jobb a suli, olcsóbb a ruha, az ennivaló, és nincs cigányozás/zsidózás/arabozás stb.
– Szerintem ne úgy mondjátok, hogy itt „jobb” – elég a „jó”. Ne hasonlítsátok össze. Nem esne jól, nem lenne... tapintatos. Értitek, ugye?
Elkomolyodtak, majd bólintottak.
Értik.

Eszter Lánc

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mintavocsok.blog.hu/api/trackback/id/tr347498798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andráska8 2015.06.03. 18:15:25

miért kell hazugságra tanítani a gyerekeket.

Andráska8 2015.06.03. 18:18:48

nem mondhatják otthon, hogy 'itt jobb'. :(

nezsu11 2015.06.03. 20:08:21

Javasoltak egy másik változatot, nem megtiltották, mert azt csak itthon szokás némely helyen. Remélem Nálatok is megbeszélitek a gyerekekkel a dolgokat :)

Andráska8 2015.06.06. 22:58:13

megbeszéljük, de nem lebeszéljük őket.
süti beállítások módosítása