Közéleti borzongások

Közéleti borzongások

Maradjunk otthon!

2016. szeptember 18. - nezsu11

nszavaz.jpgKét fontos feladat áll az ország előtt.

Először is: meg kell szabadulnunk az Orbán-rendszertől, vissza kell állítanunk a demokráciát és a jog uralmát.

Másodszor – a többi európai országgal együtt – valóban meg kell találnunk a megnyugtató megoldást a tömeges bevándorlás által felvetett problémákra, elsősorban arra, hogy biztonságban érezzük magunkat a hazánkban.
Mert most tényleg sok indokolt és sok indokolatlan félelem van a magyarokban. És ahol félelem van, ott nem további ijesztgetésre, hanem megnyugtató válaszra van szükség.

Ez két fontos feladat.

Azonban a sorrend nem mindegy.

Akik azt gondolják, meg lehet oldani előbb a bevándorlás kérdéseit, majd utána megszabadulni Orbántól, nagyot fognak csalódni. Akik ráadásul azt gondolják, hogy a közelgő népszavazás alkalmas a bevándorlás bármely problémájának kezelésére – még nagyobbat fognak csalódni.

Ha a népszavazáson Orbán győz – elmennek annyian, hogy érvényes legyen a szavazás – , sokkal nehezebb lesz megszabadulni tőle és rendszerétől. Ez a rendszer pedig abban érdekelt, hogy a bevándorlás továbbra is probléma legyen – addig sem a hatalmon lévők mindennapi disznóságairól szólnak a hírek. Ráadásul minden jövőbeli tettükhöz – azokhoz is, melyeknek semmi köze a bevándorláshoz – hivatkozási alapul fogják használni ezeket a szavazatokat, Magyarországon, és nemzetközi kérdésekben is. Ha pedig ráéreznek az uszító propaganda sikerére, soha nem lesz vége – újabb és újabb kék plakátok, végtelen számú tévéreklám hirdeti majd az újabb és újabb ellenségeket.

Ha azonban Orbán veszít a népszavazáson – elegen maradunk otthon –, az olyan jelentős pofon lesz számára, amelyre már régen rászolgált tőlünk. Ebben az esetben könnyebb lesz megszabadulni tőle, és utána a bevándorlásról, biztonságról is elkezdhető a valódi gondolkodás. Igazi megoldás ugyanis csak akkor képzelhető el, ha féligazságok, hazugságok, uszítás helyett a valóságról kezdenek beszélni az ország vezetői - de ez a jelenlegi vezetőkkel már elképzelhetetlen. Csak akkor érezhetjük újra biztonságban magunkat, ha a valóságot látjuk és olvassuk a hírekben, és a valódi fenyegetésekre keresik a megoldást z ország biztonsági szolgálatai – de ez a jelenlegi rendszerben lehetetlen.

Ne kockáztassunk, maradjunk otthon – az igazi feladatok csak azután kezdődnek!

 

Sinkovics Ákos

A bejegyzés trackback címe:

https://mintavocsok.blog.hu/api/trackback/id/tr7511719217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása